MÖNSTERKONSTRUKTÖR

Om företaget

Berensdsen Sourcing är ett bolag inom Berendsen-gruppen som försörjer kundföretag i olika branscher med professionella arbets- och skyddskläder. Vi utvecklar, producerar och distribuerar produkter samt tillhandahåller servicelösningar inom ett brett produktsegment med allt från t-shirts till skyddsplagg. Vårt kontor finns i Hisings Backa där cirka 40 personer arbetar. Omsättning på årsbasis är 370 MSEK och produktion sker både i Asien och Europa.

Om tjänsten

Till vårt produktutvecklingsteam i Hisings-Backa söker vi en skicklig plaggkonstruktör med känsla för passform och funktionella lösningar. Vi söker dig som har ett genuint intresse för plaggkonstruktion och som vill ingå i ett team vars gemensamma utmaning är att erbjuda kunden den allra bästa lösningen.

Våra slutkunder finns inom en mängd olika branscher och därför utvecklar vi förutom renodlade industriplagg allt från certifierade flamskydds- och varselplagg till plagg att använda inom catering och livsmedelsproduktion. Vår avdelning utgörs av ett specialistteam inkluderande egen provsömnads-verksamhet. Vi har också ett mycket nära samarbete med kollegor vid vår produktionsenhet i Estland. 

Din profil

Den person vi söker ska ha gedigen erfarenhet av mönsterkonstruktion inkl. gradering (det CAD-system vi arbetar med är Gerber). Vi utvecklar både standardkollektioner och en stor andel unika lösningar för våra kunder. Tidsramarna är ofta tajta och inte minst därför är det viktigt med ett gediget konfektions- och produktionstekniskt kunnande, eftersom resultatet av teamets samlade prestation skickas raka vägen till våra produktionsenheter. 

I tjänsten kan förutom renodlade konstruktions- och graderingsuppdrag också viss intern projektledning förekomma. Vi är t.ex. just inne i en spännande fas med implementation av ett PLM-system, vilket innebär att vi inom alla specialistfunktioner skapar nya förutsättningar för ett säkert och effektivt arbetssätt. 

Krav

Erfarenhet från konstruktion av arbets- eller sportkläder eller andra plaggtyper med utpräglat funktionsinnehåll samt materialkännedom är meriterande. Du behärskar förstås engelska i tal och skrift. För att lyckas i rollen krävs att du har en god samarbetsförmåga en positiv framtoning, du ser lösningar och inte problem. Som person måste du vara initiativrik, ansvarstagande, stresstålig och noggrann. Vi värdesätter ett positivt arbetsklimat med trevliga och kunniga kollegor – det vill vi att du också ska göra. 

Placering och tillträde

Placering: Göteborg

Tillträde: Omgående

Ansökan och kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Modeverket.
Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare Charlotta Persson på charlotta@modeverket.se. Intervjuer sker löpande med start i augusti och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Välkommen att registrera din ansökan, ett personligt brev och CV, via länken nedan. 


Placeringsort:
Göteborg Västsverige
Ansök senast:
2017-08-31

ansök här

Dela denna tjänsten