Produktutvecklare

Om tjänsten

Hultafors Group omfattar fyra produktområden: arbetskläder under varumärkena Snickers Workwear och Dunderdon, verktyg under varumärkena Hultafors och Fein, stegar och ställningar under varumärket Wibe Ladders samt personlig skyddsutrustning under varumärkena Solid Gear och Toe Guard. Hultafors Group erbjuder ett brett sortiment av högklassiga och tillförlitliga varumärken för såväl återförsäljare som hantverkare. Alla varumärken inom Hultafors Group förenas i ett gemensamt mål: att ge hantverkare bästa möjliga funktion, säkerhet, skydd och totalproduktivitet. Hultafors Group ägs av Investment AB Latour och har ca 700 medarbetare. Företaget har säljbolag i 15 länder och egen tillverkning i 6 fabriker i Europa. Läs mer om företaget på hultaforsgroup.com.

 

Snickers Workwear söker en Produktutvecklare för skyddskläder till Snickers Workwear, Hultafors Group. 

Tjänsten är placerad på Puvabs kontor i Brämhult utanför Borås, men kommer också att vara en del av produktutvecklingsteamet för Snickers Workwear, i Stockholm. 

 

Vad erbjuder vi?

- Att bli en del av ambitiöst och trevligt team bestående av produktion, design och produktutvecklare.  

- Utmanande och intressanta arbetsuppgifter som produktutvecklare inom skyddskläder, med högkvalitativa produkter som kan göra skillnaden mellan liv och död för användaren. Som produktutvecklare förväntas du efter en inlärningsperiod kunna certifiera skyddskläder enligt de standarder och givna regler som föreligger. Det innebär att kunna säkerställa att material och underliggande tillbehör är av fullgod kvalitet och att underleverantörers certifikat är gällande. Du skall kunna upprätta en teknisk specifikation av nya produkter enligt Hultafors Groups standard och säkra löpande uppdateringar av produktinformationen.  Arbetsuppgifterna omfattar också underhåll och utvärdering av produkter under dess livscykel både ur ett kommersiellt och legalt perspektiv. Du gör också mottagarkontroll av material vid leverans av prover, färdiga produkter och tillbehör.

- En gedigen introduktionsutbildning, som delvis kommer att ske på Hultafors Groups kontor i Stockholm, där majoriteten av företagets design och produktutvecklingsteam arbetar.  Affärsområdet Skyddskläder är ett nybildat område inom Hultafors Group och som del av detta team räknar vi med att det finns stora möjligheter för dig att växa i takt med framtida framgångar.

 

Vem är du? 

Vi söker dig som är självgående, med vana att driva och slutföra egna projekt, men som gillar att vara en del i ett team. Du är noggrann och har god ordning och reda, då skyddskläder kräver dokumentation på detaljnivå.

Du har textilbakgrund. Erfarenhet från att ta fram arbetskläder är en fördel, erfarenhet från att arbeta med skyddskläder och/eller kunskaper inom olika standarder för skyddskläder vore naturligvis än mer meriterande. Du är intresserad av och har en god förmåga att lyssna av marknadens önskemål när det gäller nyheter och trender. Miljö och hållbarhet är viktiga frågor för oss och kompetens inom detta område är kritisk.  Förståelse för att upprätta kalkyler på produkter där frakter, marginaler, bruttovinster skall kunna redovisas och utvärderas är också en del av tjänsten.

Du är van att kommunicera på engelska med leverantörer, partners och har god kommunikations- förmåga generellt. Du har god IT-vana generellt inom Officepaketet, men har också lätt att ta till dig och erfarenhet av att arbeta med andra typer av system; affärssystem och designprogram såsom Illustrator och Photoshop.


Ansökan

Om du känner igen dig i denna beskrivning, tveka inte att höra av dig till oss med din ansökan. Skicka din ansökan till Modeverket senast den 6 augusti. Vi kommer inte att behandla ansökningarna under semesterperioden utan drar igång urvalsarbetet när vi är tillbaka från semestern.

Kontaktperson för rekryteringen är Helena Wahlgren helena@modeverket.se

Välkommen med din ansökan!

 Placeringsort:
Sverige
Ansök senast:
2017-08-07

ansök här

Dela denna tjänsten