Placeringsort:
Stockholm Mälardalen


Sista ansökningsdag: 2019-01-07

PRODUCT MANAGER FOOTWEAR

HULTAFORS GROUP SÖKER EN PRODUCT MANAGER - FOOTWEAR

Du kommer att ansvara för produktionen av hela skosortimentet och tillsammans med designer skapa det ultimata sortimentet enligt företagets strategi och vision.

Hos oss får du arbeta i en dynamisk och prestigelös miljö tillsammans med engagerade kollegor och starka varumärken. Du kommer vara placerad i Stockholm och ingå i ett team som ansvarar för sortiments- och produktutveckling, design, inköp och administration av företagets produktkategorier.

Vår målsättning inom varumärkena Solid Gear/Toe Guard/Dunderdon är att tillhandahålla marknadens bästa produkter inom personlig skyddsutrustning, med fokus på kläder och skor.  Vi säljer och marknadsför våra produkter genom ett gediget samarbete med välrenommerade återförsäljare runt om i Europa.  Vi tillhandahåller den nya generationens skyddsprodukter!

Läs mer här:

Hultafors Group: http://www.hultaforsgroup.com/

Solid Gear:http://www.hultaforsgroup.com/en/content/solid-gear

Toe Guard: http://www.hultaforsgroup.com/en/content/toe-guard

Dunderdon:http://www.hultaforsgroup.com/en/content/dunderdon

Hultafors Group erbjuder en portfölj med ledande varumärken som hjälper professionella användare att ligga i framkant när det gäller funktionalitet, säkerhet och produktivitet. Vi har en stark position inom varumärkesdrivna produktkategorier för industrin och byggsektorn och erbjuder våra kunder och användare marknadens bästa produkter och tjänster. 

ARBETSUPPGIFTER

I linje med företagets övergripande vision och affärsplan har du som Product Manager det huvudsakliga ansvaret att driva och utveckla vårt sortiment inom Footwear. Du förväntas såväl strategiskt som taktiskt ansvara för att sortimentet drivs på ett sätt som optimerar försäljning och lönsamhet samt fokuserar på kundens behov både idag och i framtiden. 

 - Vara uppdaterad kring trender och marknadsbehov, vilket ställer krav på affärsmannaskap och kommersialisering

- Identifiera, utvärdera och förhandla med nya leverantörer tillsammans med kategori chef

- Utveckling och utvärdering av befintligt sortiment och addering av nytt sortiment

- Ansvar för dina produkters livscykel, där du har försäljnings och lönsamhetsansvar för ditt sortiment

- Kampanjplanering och andra säljdrivande aktiviteter i egen regi samt med leverantörernas stöd

- Tät dialog med säljorganisationen samt medverka på kundbesök samt kundevent

- Uppföljning av CSR-frågor

- Daglig kontakt med leverantörer i Europa och Asien

- Produktionsresor till Asien och Europa förekommer, ca 5–6 resor/år

- Rapportering till Kategori Chef Footwear

 

VEM ÄR DU?

- Tidigare erfarenhet från liknande arbete, gärna som sortimentansvarig alternativt produktansvarig inom footwear branschen

- Akademisk utbildning inom ekonomi, försäljning, inköp

- Goda IT-kunskaper med vana av att arbeta i affärssystem och Office-paketet.

- Kunskap och förståelse för branschen och hela produkt- och produktionsprocessen från idé till färdig produkt är meriterande

- Vara omvärldsorienterad

- Goda kunskaper i både svenska och engelska, både i tal och skrift

Som Product Manager rör du dig i en roll som är inköpsrelaterad, men även försäljningsinriktad. Som person ser vi att du är analytisk, självständig och strukturerad med god vana att hantera stora mängder data och information. Att du är affärsmässig, resultatinriktad och brinner för att nå uppsatta mål tror vi är starka drivkrafter hos dig. 

Din sociala kompetens och kommunikativa förmåga blir framgångsfaktorer hos dig då arbetet innebär många interna och externa kontakter. Med stort engagemang involverar du dina kolleger i utvecklingen av vårt sortiment, och du har en naturlig förmåga att tillsammans med dina kollegor driva den gemensamma resan framåt. Du bör även vara kreativ och utvecklingsorienterad för att löpande säkerställa att ditt produktsortiment är säljande och lönsamt. 

 

PLACERING OCH TILLTRÄDE

Tjänsten är på heltid

Tillträde snarast

Placering är i Stockholm (Arninge).

I denna rekrytering samarbetar vi med Modeverket. För mer information om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare: Helena Wahlgren (helena@modeverket.se)

För att söka tjänsten, klicka på  "Ansök".

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt och senast den 6 januari.

Välkommen med din ansökan!