Placeringsort:
Kinna


Sista ansökningsdag: 2019-02-10

SVENSSON SÖKER EN PASSIONERAD DESIGNER

Är du vår nya Designer som vill vara med och ta Svensson till positionen som kunskapsledare inom textila klimatlösningar?

Vi är ett stolt familjeföretag som har en passion för textilier som spänner sig över generationer. Vårt varumärke Svensson, bygger på kunskap, kvalité, design och funktion. Vi drivs av visionen att förbättra miljön för människor och växter med hjälp av textilier. Våra rötter är djupa i Kinna och i Sjuhäradsbygden med förgreningar över hela världen.

 

DET HÄR ÄR SVENSSON

AB Ludvig Svensson är ett familjeföretag lett av fjärde generationen. Bolaget grundades 1887 och erbjuder textila klimat- och miljölösningar för professionella inredare och växthusodlare över hela världen. Textilierna produceras i våra egna fabriker i Kinna och Kina under varumärket Svensson. Koncernen omsätter 750 MSEK och har totalt 360 medarbetare, varav 210 i Kinna.

 

Tjänsten

Svensson är den framtida kunskapsledaren av textila klimatlösningar där funktionen träder fram sömnlöst som en del av designen. Vi riktar oss mot offentlig miljö vilket innefattar det aktivitetsbaserade kontoret, det framtida sjukhuset eller den nya skolan. Vi välkomnar idéer och nya sätt att ta sig an uppgifter samtidigt som en förståelse för marknaden och slutkund är av stor vikt.

Tjänsten vi erbjuder är ett års vikariat (gärna med omgående start) samt med möjlighet till en tillsvidareanställning.

Vi söker dig som arbetar prestigelöst samt vill bidra med att föra utvecklingen framåt i tvärfunktionella team vilket inkluderar produktion, R&D, inköp och marknad. Du kommer vara högst delaktig i alla processer, från idé till färdig produkt. De produktgrupper som du kommer att arbeta inom är gardin, möbeltyg och solarcontrol. Således är det ytterst viktigt med god kunskap inom virkade och/eller vävda textilier.

Är du en person som med glädje och energi tar dig an dina uppgifter? Är du dessutom en lyhörd person som ser vinsten av att arbeta tillsammans och gärna delar med dig av dina erfarenheter? Då är du personen vi söker!

 

För att lyckas med uppdraget behöver du ha

- Högskoleutbildning inom Textildesign
- Minst fem års erfarenhet från tidigare arbete som Designer
- Erfarenhet av design- och produktutveckling inom offentlig miljö
- Intresse för färg, material samt gärna även konst och arkitektur
- Ska tycka det är spännande med nya trender och funktionella lösningar
- Ska ha siktet inställt på framtidens textilier
- Måste ha gedigen materialkunskap
- God kunskap inom virk-/vävteknik
- Vara prestigelös och gilla lagarbete samt behärskar engelska i tal och skrift
- Ska kunna stå för våra ledord Pålitlig, Långsiktig och Dynamisk

 

Stämmer detta in på dig kan du vara den vi söker

Gå in och sök tjänsten på http://www.ludvigsvensson.com/se-interior-textiles/arbeta-med-oss senast den 10 februari.
Intervjuer sker löpande då tillträde är snarast.

För frågor om tjänsten kontakta Designchef Sandra Dovemark på 0790-766169