Placeringsort:
Hestra, Jönköpings Län


Sista ansökningsdag: 2019-11-29

HÅLLBARHETSANSVARIG - HESTRA

Det internationella familjeföretaget HESTRA/Martin Magnusson & Co AB, tillverkar och säljer handskar inom skid- och friluftshandskar, modehandskar och yrkeshandskar (HESTRA Job). HESTRA har över 400 modeller i sitt sortiment och konceptbutiker finns i Stockholm och Oslo. Nu söker vi en HÅLLBARHETSANSVARIG som kommer jobba ihop med vårt inköpsteam.  

Som hållbarhetsansvarig på HESTRA kommer du bli en viktig länk mellan fabriker och leverantörer. I det dagliga arbetet arbetar du med att säkerställa att företagets leverantörer följer de regler gällande uppförandekod och kemikalier som ledningen antagit samt att se till så detta efterföljs i produkter och produktionskedjan. Du ansvarar för att utarbeta rutiner för hur leverantörer ska kontrolleras och dokumentera så detta efterföljs regelbundet. Du får stora möjligheter att påverka rollen och du blir en viktig del i vårt team. 


ARBETSUPPGIFTER

- Ansvarar för att implementera processer, strukturer och riktlinjer inom HESTRA vad gäller kvalitetssäkring och uppföljning.

- Uppdatera leverantörsavtal gällande CSR och kemikalier.

- Driva på miljöförbättrande delar inom företaget och hos leverantörer.

- Ansvarig för bolagets ledningssystem som innefattar ISO 9001/ISO 14001

- Vara ansvarig för företagets uppförandekod (BSCI) och följa upp så denna efterföljs hos leverantörer.  

- Utveckla och utbilda organisationen i kvalitets- och miljörelaterade frågor.

- Hjälpa till att hitta hållbara långsiktiga leverantörer till företaget.

- Testansvarig för material hos laboratorium.

- Inköpsarbete hör också till det dagliga sysslorna.


PROFIL

Som person är du självständig, ansvarsfull och bra på att finna lösningar. Vidare så bör du vara flexibel, anpassningsbar och duktig på att utveckla processer. Struktur, ordning och reda är självklart i ditt sätt att arbeta. Vi är ett väl fungerande team och det är viktigt att du är en teamplayer och tycker om att samarbeta. Det är bra om du har arbetat med leverantörer och med koordinering kring inköp, produktion och kvalitet tidigare.  


BAKGRUND

Vi tror att du är en utåtriktad och positiv person som gillar att jobba strukturerat, noggrant och målmedvetet. Din utbildningsbakgrund är högskoleexamen, troligtvis inom textil med inriktning ingenjör/ekonomi, eller liknande. Därutöver är det meriterande om du har arbetat/ansvarat för en hållbarhets/kvalitetsavdelning på ett tillverkande företag.

Kvalitets och hållbarhetsfrågor är ett mycket prioriterat område för HESTRA och för att lyckas i rollen behöver du ha god administrativ förmåga, vara strukturerad och affärsmässig. Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav.


OM FÖRETAGET

Familjeföretaget HESTRA/ Martin Magnusson & Co AB grundades 1936 och drivs i dag av tredje och fjärde generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska Hestra. Majoriteten av tillverkningen sker i våra egna produktionsbolag som finns i Kina, Vietnam och Ungern. Vi kontrollerar även kontakt och inköp av skinn, tyger och strategis material för att kunna säkerställa god kontroll och kvalité över hela produktionskedjan. Våra allra finaste produkter är handgjorda av Europas mest erfarna handskmakare.  

Under 2019 tillverkade vi cirka 2,2 miljoner par handskar och omsatte 465 miljoner SEK. Koncernen har 351 anställda varav 60 i Sverige. Vi har dotterbolag i Norge, Tyskland, Ungern, USA, Kina och Vietnam. Samt agenter, distributörer och återförsäljare i över 35 länder. Utöver Skandinavien är USA, alpländerna och Japan våra största marknader. Export står för 70%.

Placering: Hestra HK i Hestra.

Denna tjänst är en tillsvidare anställning med tillträde så snart som möjligt.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Modeverket. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare Helena Wahlgren, helena@modeverket.se

Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna din ansökan så fort som möjligt.

Välkommen med din ansökan!