Placeringsort:
Frösön, Jämtland


Sista ansökningsdag: 2022-12-18

MÖNSTERKONSTRUKTÖR - HILLEBERG THE TENTMAKER


Vi erbjuder nu en unik möjlighet att få arbeta på ett svenskt familjeföretag med över 50 års historia av att leverera produkter i absoluta världsklass.
 
Hos oss på Hilleberg the Tentmaker är hållbarheten i fokus och vi tar största möjliga hänsyn till miljö och natur. Vår personals välmående och trivsel står högst på agendan.
 
Vi är i en expansiv fas och ser en kraftigt ökande efterfrågan på våra produkter. Vi söker därför en mönsterkonstruktör med tidigare erfarenhet av sömnad, som gärna får dela vårt intresse för friluftsliv och miljö. Tjänsten utgår från vårt huvudkontor på Frösön, Jämtland.
 
ROLLEN
Tillsammans med vår produktchef kommer du att arbeta med förbättringar på modeller i befintligt sortiment, främst genom datorbaserad mönsterkonstruktion. I rollen ingår även att synkronisera mönsteruppdateringar med instruktioner för sömnad, montering och kvalitetskontroll samt uppdatera materiallistor.
 
Du kommer även att vara aktiv i att informera våra produktionsenheter om kommande uppdateringar, vara lyhörd för produktionstekniska förbättringsmöjligheter, samt följa upp att förbättringar genomförts som planerat och uppnått önskvärt resultat.
 
VAD VI SÖKER
En strukturerad, noggrann och analyserande person som är hantverksmässigt lagd och har ett öga för detaljer. Du måste vara bekväm med att växla mellan att arbeta självständigt och i team.
 
DIN BAKGRUND
- Tidigare arbetslivserfarenhet eller utbildning inom mönsterkonstruktion, gärna i Lectra Modaris.
- Goda sömnadskunskaper.
- Goda kunskaper inom Adobe InDesign/Illustrator.
- Goda kunskaper inom svenska och engelska.
 
ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med Modeverket, Skandinaviens ledande rekryteringsföretag inom mode, sport och livsstil.
 
För mer information om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare: Johan Bertills, johan@modeverket.se
 
För att söka tjänsten, klicka på ansökningslänken. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Skicka därför gärna din ansökan så snart som möjligt.
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
OM FÖRETAGET
Hilleberg the Tentmaker AB är ett familjeföretag som i över 50 år har utvecklat, tillverkat och sålt tält av högsta kvalitet. Över hela världen är Hillebergs produkter förstahandsvalet för krävande tältanvändare och professionella äventyrare. Tälten är konstruerade med optimal balans mellan pålitlighet, hanterbarhet, mångsidighet, livslängd, komfort och låg vikt. Alla produkter är utvecklade i Jämtland med den skandinaviska naturen som inspiration, kravställare och test-arena.
 
Huvudkontoret finns på Frösön och härifrån sköter vi bland annat produktutveckling och försäljning inom Europa. Från kontoret i Seattle hanterar vi marknadsföring och marknaderna utanför Europa. Tälten tillverkas i Estland i vår egen fabrik och tillsammans med samarbetspartners.
 
Läs mer på www.hilleberg.com